Actieplan inwisselen oude koelkasten

'Het gaat goed met de wereld. We moeten alleen niet net doen of we sommige dingen niet nog beter kunnen doen. Het beter inzamelen van koelkasten en andere elektrische apparaten is zo’n ding. Hier is ons plan om dat te bewerkstelligen.'

Zie het nieuwsbericht op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

18-2-2020

De Wonderfoon verovert Nederland. De telefoon is aangepast voor dementerende ouderen. Er kan niet (meer) mee worden getelefoneerd, maar wel liedjes worden geluisterd van Nederlandse zangers als Wim Sonneveld, Herman van Veen en Vader Abraham. Het is een idee van Leo Willems, die de eerste Wonderfoon zelf maakte voor zijn dementerende schoonmoeder. Herbert van Til, Niek van Weeghel en Peter Fidder runnen nu een stichting. Begin 2019 begonnen zij met een groep vrijwilligers met het ombouwen van oude PTT telefoons naar Wonderfoon.

13-2-2020
Gemeentes

Meer afgedankte apparaten recyclen. De doelen zijn er, maar het daadwerkelijk doen is een hele kunst. Het afgelopen jaar zamelden de teams die meededen aan E-waste Races substantieel bij aan dit doel. Zij zamelden honderden tonnen afgedankte elektronische apparaten in. Hoe: door kinderen en hun omgeving écht te betrekken en hun gedrag te laten veranderen. 

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >