Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem, geregistreerd bij de overheid. Namens fabrikanten en importeurs voldoen wij aan de eisen van de Nederlandse implementatie van de Europese WEEE-richtlijn. Mét toegevoegde waarde voor mens en milieu. Zie o.a. het plan voor het beter inzamelen van koelkasten op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

26-6-2020

Groep 8 van basisschool Mgr. Bekkersschool uit Spijkenisse heeft met hun campagne ‘Red e-waste uit de prullenbak’ een ASUS laptop gewonnen. De school deed mee aan de prijsvraag van de online E-waste Race waarin ze een eigen campagne moesten bedenken met de boodschap ‘Red het e-waste uit de prullenbak’. Een jury bestaande uit Weee Nederland, ASUS en E-waste Race koos uit alle inzendingen uiteindelijk voor de Mgr. Bekkersschool. Zij maakte een informatief en aansprekend filmpje waarin ze mensen oproepen hun e-waste te recyclen. Deze boodschap hebben ze flink verspreid via social media.

Rond producentenverantwoordelijkheid AEEA is bij een aantal gemeenten onrust ontstaan over hun toekomstige rol in de inzameling, sortering en/of demontage van AEEA
19-6-2020
Gemeentes

Gemeenten spreken zorgen uit aan de NVRD over mogelijke monopolisering van de AEEA-markt. Daarom stuurde de NVRD een brief aan het Ministerie. Hierin staan de belangrijkste uitgangspunten waaraan bij de nieuwe invulling van producentenverantwoordelijkheid voor AEEA zou moeten worden voldaan. U leest de punten hier.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >