Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem, geregistreerd bij de overheid. Namens fabrikanten en importeurs voldoen wij aan de eisen van de Nederlandse implementatie van de Europese WEEE-richtlijn. Mét toegevoegde waarde voor mens en milieu. Zie o.a. het plan voor het beter inzamelen van koelkasten op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

27-11-2020

Rotterdamse ondernemers verhuren modulaire koptelefoons waarvan alle onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Hierdoor kunnen de koptelefoons worden gerepareerd als dat nodig is. Dit voorkomt dat deze producten in de afvalbak verdwijnen, dit gebeurt nog veel te vaak bij kleine apparaten. Dit is te lezen in een artikel in de Volkskrant, waar Reint Sekhuis van Weee Nederland aan bijdroeg. Lees het hier.

20-11-2020

REFURN, partner van Weee Nederland, heeft PSO 30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Dat is de hoogste trede. De PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief & sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >