Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland geeft advies over Europese producentenverantwoordelijkheden aan producenten en is uitvoeringsorganisatie namens Stichting OPEN in Nederland.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert een deel van de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland in opdracht van producentencollectief Stichting OPEN. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. Maar ook bijvoorbeeld met Get2Green die de CO2 neutrale inzameling bij retailers voor ons verzorgt. Door de fijnmazige maatschappelijke sorteercentra van onze partners kunnen we dit alles zo efficiënt en duurzaam mogelijk doen. Participatie, innovatie en efficiëntie zijn belangrijke kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

E-waste Race uitreiking gemeente Huizen GAD
22-10-2021

Het afgelopen kwartaal hebben de scholen in de regio's van Circulus Berkel, Noord Veluwe, Blink en Gooi en Vechtstreek een flink aantal apparaten ingezameld. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio of gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

19-4-2021

Onlangs plaatste de beste EHBO doos een leuk artikel over het sociaal en duurzaam recyclen van  AED's.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >