Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem, geregistreerd bij de overheid. Namens fabrikanten en importeurs voldoen wij aan de eisen van de Nederlandse implementatie van de Europese WEEE-richtlijn. Mét toegevoegde waarde voor mens en milieu. Zie o.a. het plan voor het beter inzamelen van koelkasten op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

13-1-2021

Vandaag ondertekenden Weee Nederland en Jacomij Electronics Recycling een samenwerkingsovereenkomst voor het sorteren van e-waste (ofwel AEEA, afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Hiermee wordt de landelijke afvalbeheerstructuur voor e-waste verder uitgebreid, waardoor er meer ingezameld, hergebruikt en gerecycled kan worden. Het gaat om de sortering van ca. 5.000.000 kg afgedankte elektrische apparaten.

12-1-2021

Startups in Europa die wereldwijd de afvaluitdaging willen aanpakken met digitale oplossingen in de circulaire economie, recycling oplossingen of ideeën voor afvalpreventie konden een pitch insturen voor de Green Alley Award! De Top 20-startups zijn nu geselecteerd! Spoiler: er is een Nederlandse inzending: Excess Materials Exchange. Tussen 12 januari en 2 februari kan het publiek stemmen op hun favoriete startup - en de winnaar haalt de finale! De overige vijf startups worden door de expertcommissie geselecteerd. Stemmen geeft bovendien kans op een prijs.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >