Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem, geregistreerd bij de overheid. Namens fabrikanten en importeurs voldoen wij aan de eisen van de Nederlandse implementatie van de Europese WEEE-richtlijn. Mét toegevoegde waarde voor mens en milieu. Zie o.a. het plan voor het beter inzamelen van koelkasten op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

2-4-2020
Gemeentes

Helaas kwam er abrupt een einde aan verschillende E-waste Races toen COVID19 uit brak. Toch wilden de E-waste Race en wij onze partners en vooral de kinderen en docenten van de deelnemende scholen een alternatief bieden. De E-waste Race ontwikkelde daarom de afgelopen weken voor deze leerlingen online lesmateriaal. Op deze manier kunnen alle leerlingen thuis aan de slag met hele leuke en leerzame opdrachten. Vandaag zijn de links naar het online materiaal verstuurd naar ruim 88 klassen in het hele land! 

31-3-2020
Retailers

Weee Nederland zamelt als eerste bedrijf in Nederland (led) lampen in met biobased inzamelboxen. Waar er voorheen vooral plastic inzamelmiddelen werden ingezet, kiezen wij bewust voor het gebruik van natuurlijke grondstoffen in de circulair gefabriceerde boxen. Deze uitvinding is van GreenInclusive, gespecialiseerd in slimme duurzame toepassingen.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >