Actieplan inwisselen oude koelkasten

'Het gaat goed met de wereld. We moeten alleen niet net doen of we sommige dingen niet nog beter kunnen doen. Het beter inzamelen van koelkasten en andere elektrische apparaten is zo’n ding. Hier is ons plan om dat te bewerkstelligen.'

Zie het nieuwsbericht op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

22-1-2020

Hebt u onze Raad en win-poster ‘Samen met Weee Nederland recyclen’ ontvangen? Deze kunt ophangen in uw organisatie. U ziet op de poster (en op de foto bij dit bericht) een afgedankt apparaat afgebeeld. Raad van welk apparaat deze stoere lamp (hoofdzakelijk) is gemaakt en wie weet wint u deze. Hint: het apparaat bestaat sinds 1851. We nodigen al onze producenten en hun medewerkers van harte uit om mee te doen. (Nog) geen relatie van Weee Nederland? U kunt natuurlijk ook meedoen! Mail uw goede antwoord voor 29 februari a.s naar danielle.elings@weee.nl.

21-1-2020

Vanaf 2020 start producentencollectief Weee Nederland met de gescheiden inzameling van flatscreens op de milieustraten in Nederland. Aanleiding is de constatering van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) waaruit blijkt dat flatscreens niet altijd op de juiste wijze worden opgeslagen, waardoor o.a. kwik vrijkomt door beschadiging tijdens transport. 

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >