diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

21-10-2019

De afgelopen weken liepen er volop E-waste Races. Met trots presenteren we de resultaten. Tijdens de race in Stadskanaal, die we samen met Virol organiseerden, zamelden de 10 scholen een record aantal van 38.527 oude elektronische apparaten in 4 weken in. Basisschool Piet Prins ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De nummer twee, CBS de Rank, brak een record voor meest ingezamelde apparaten door een klas: 13.178 apparaten. Zij wonnen de race net niet, want ze hadden minder punten dan de winnende school. Elk apparaat staat voor een bepaald aantal punten.

7-10-2019

Hebt u ze al gehoord of gezien? De radiospotjes, billboards of een van de andere communicatiemiddelen van Heel Holland Recyclet? Deze  communicatiecampagne is namelijk vandaag gerstart! Met heel veel radioreclame, social media, acties, een nieuwsfeed op HeelHollandRecyclet.nl en nog veel meer. Hiermee verwachten we veel aandacht te generen voor en tijdens de recycleweek die 14 oktober a.s. start. Samen met onze partner(gemeenten) hebben wij ook heel wat acties in gang gezet, die moeten bijdragen aan het inzamelen van meer e-waste. 

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >