Nieuws en inzichten

2-12-2019
Producenten

In Nederland zijn meer dan 3 miljoen koelkasten in omloop die ouder zijn dan 10 jaar. Deze oude koel- en vrieskasten verbruiken veel meer energie en sommige bevatten nog gevaarlijke broeikasgassen die inmiddels verboden zijn. Samen met producentencollectief Weee Nederland en het merendeel van de koelkastenbranche stelt Urgenda voor om een campagne te starten om ervoor te zorgen dat volgend jaar 1 miljoen oude koelkasten worden gerecycled en ingewisseld voor een zuiniger model. Dat levert 0,4 Mton CO2-reductie op.

12-11-2019
Producenten

Woensdag 13 en donderdag 14 november staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch voor de zesde keer in het teken van de wereld van verlichting en schakelen. LED + Elektro dé plek om oplossingen met elkaar te vergelijken en te netwerken op hoog niveau. Weee Nederland is een van de exposanten. Bezoek onze stand (hal 4, stand M5) zeker voor een kop koffie en een gesprek. Of kom naar het LED-seminar van Reint Sekhuis op donderdag om 15.45 uur. U bezoekt LED + Elektro gratis door te registreren met de invitatiecode 2019WEEE 

4-11-2019
Gemeentes

Samen geven we afval een nieuw leven: dat is de boodschap van het nieuwe, verbindende beeldmerk afvalscheiding dat kort geleden is gelanceerd. Het doel van het beeldmerk is dat consumenten de communicatieuitingen van publieke en private organisaties over afvalscheiding met elkaar gaan associëren. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is blij met het beeldmerk: '.. Met dit beeldmerk stimuleren we mensen nog meer om beter en slimmer afval te scheiden.

31-10-2019
Gemeentes

Deze week stond er een mooi artikel in de Volkskrant over onze partnergemeente Horst aan de Maas met als introtekst: Het succesverhaal van Horst aan de Maas: 'We zijn Nederlands kampioen afval scheiden.' De inwoners die eerst afhoudend waren, maken nu zelfs een sport van afval recyclen! Lees hier hun inspirerende verhaal.

28-10-2019
Producenten

Woensdag 13 en donderdag 14 november staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch voor de zesde keer in het teken van de wereld van verlichting en schakelen. Exposanten van binnen én buiten de Benelux stellen zich op LED + Elektro voor. Als Nederlands grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek is LED + Elektro dé plek om oplossingen met elkaar te vergelijken en te netwerken op hoog niveau. Weee Nederland is een van de exposanten. Bent u een producent of importeur van lampen of armaturen?

25-10-2019
Gemeentes

Tijdens de Nationale Recycleweek, Heel Holland Reyclet, zamelden inwoners uit 18 gemeenten in Noord-Nederland elektronisch afval in. Zij deden dit onder de noemer Heel Noord-Nederland recylet.

21-10-2019

De afgelopen weken liepen er volop E-waste Races. Met trots presenteren we de resultaten. Tijdens de race in Stadskanaal, die we samen met Virol organiseerden, zamelden de 10 scholen een record aantal van 38.527 oude elektronische apparaten in 4 weken in. Basisschool Piet Prins ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De nummer twee, CBS de Rank, brak een record voor meest ingezamelde apparaten door een klas: 13.178 apparaten. Zij wonnen de race net niet, want ze hadden minder punten dan de winnende school. Elk apparaat staat voor een bepaald aantal punten.

7-10-2019

Hebt u ze al gehoord of gezien? De radiospotjes, billboards of een van de andere communicatiemiddelen van Heel Holland Recyclet? Deze  communicatiecampagne is namelijk vandaag gerstart! Met heel veel radioreclame, social media, acties, een nieuwsfeed op HeelHollandRecyclet.nl en nog veel meer. Hiermee verwachten we veel aandacht te generen voor en tijdens de recycleweek die 14 oktober a.s. start. Samen met onze partner(gemeenten) hebben wij ook heel wat acties in gang gezet, die moeten bijdragen aan het inzamelen van meer e-waste. 

2-10-2019
Producenten

Goed nieuws. Volgens nieuwe Europese regels moeten elektrische apparaten zuiniger worden in gebruik en gemakkelijker worden om te repareren. Ook moeten reserve-onderdelen minstens zeven tot tien jaar na aankoop nog beschikbaar zijn. Gister stemde de Europese Commissie in met nieuwe ecologische ontwerpmaatregelen voor producten, zoals koelkasten, wasmachines, vaatwassers en televisies. De maatregelen worden in 2021 van kracht.

1-10-2019

Weee Nederland zoekt continu naar (nog meer) manieren om het gedrag van inwoners qua afvalscheiding te verbeteren. We zien dat inwoners graag willen weten wat er gebeurt met apparaten die zijn ingeleverd en hoe deze gerecycled worden. Inwoners bewust maken van grondstoffen en processen draagt bij aan het op de juiste manier inleveren van apparaten. We ontwikkelden daarom een serie waarbij we dit in (beeld)taal duidelijk maken. De serie bestaat uit apparaten die we volgen van ‘heel’ naar in stukjes (knolling). Bij de beelden zijn er passende teksten geschreven.