Nieuws en inzichten

E-waste Race uitreiking gemeente Huizen GAD
22-10-2021

Het afgelopen kwartaal hebben de scholen in de regio's van Circulus Berkel, Noord Veluwe, Blink en Gooi en Vechtstreek een flink aantal apparaten ingezameld. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio of gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

19-4-2021

Onlangs plaatste de beste EHBO doos een leuk artikel over het sociaal en duurzaam recyclen van  AED's.

12-2-2021

Iedereen die nog een oude koelkast in de schuur of garage heeft staan die niet wordt gebruikt, kan deze nu inleveren bij de Milieustraat in ruil voor vijf perenbomen. Met deze actie wil Urgenda dubbel klimaatwinst boeken. Oude koelkasten bevatten vaak nog zeer schadelijke F-gassen als koelmiddel; sommige van deze gassen zijn wel 2000 keer slechter voor het klimaat dan CO2. Het is belangrijk dat ze op de juiste manier gerecycled worden. Daarom beloont Urgenda het inleveren van oude koelkasten met 5 gratis perenbomen, die weer CO2 vastleggen.

2-2-2021

De E-waste Race behoorde bij de drie finalisten voor de Circular Award Public 2021 en.. heeft gewonnen! Deze geweldige prijs is uitgereikt door Versnellingshuis Nederland circulair. De Award is een prachtige erkenning voor het harde werk van de E-waste Race om Nederland circulair te maken. De combinatie van bewustwording en een fysieke inzamelactie voor e-waste (en textiel) bereikt jaarlijks duizenden kinderen en zij inspireren op hun beurt hun hele omgeving. De prijsuitreiking vond maandag 1 februari plaats tijdens een online sessie met o.a.

13-1-2021

Vandaag ondertekenden Weee Nederland en Jacomij Electronics Recycling een samenwerkingsovereenkomst voor het sorteren van e-waste (ofwel AEEA, afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Hiermee wordt de landelijke afvalbeheerstructuur voor e-waste verder uitgebreid, waardoor er meer ingezameld, hergebruikt en gerecycled kan worden. Het gaat om de sortering van ca. 5.000.000 kg afgedankte elektrische apparaten.

12-1-2021

Startups in Europa die wereldwijd de afvaluitdaging willen aanpakken met digitale oplossingen in de circulaire economie, recycling oplossingen of ideeën voor afvalpreventie konden een pitch insturen voor de Green Alley Award! De Top 20-startups zijn nu geselecteerd! Spoiler: er is een Nederlandse inzending: Excess Materials Exchange. Tussen 12 januari en 2 februari kan het publiek stemmen op hun favoriete startup - en de winnaar haalt de finale! De overige vijf startups worden door de expertcommissie geselecteerd. Stemmen geeft bovendien kans op een prijs.

6-1-2021

2021 startte bij ons goed: onze nieuwe Consultant Europese Registratie, Caroline Oudejans, is begonnen. Binnen ons team adviseert ze onze Nederlandse producenten over registratie in andere Europese landen. Samen met Vera Leimann verzorgt ze de registratie ook voor hen. Graag stelt Caroline zich voor.

3-12-2020
Producenten

Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) krijgt met dank aan een match bij de Lelystadse Uitdaging twee zonnepanelen en bijbehorende apparatuur. De stichting gaat de geschonken zonnepanelen gebruiken voor groene energie bij Moestuin Amsteldiep. Concern voor Werk, Weee Nederland, Refurn en Pastoor Consult sponsoren de zonnepanelen. De KLUS Winkel gaat de panelen plaatsen en installeren. 

30-11-2020

Vandaag hebben Stichting OPEN en Weee Nederland B.V. hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking is de landelijke dekking en continuïteit van de bestaande afvalbeheerstructuur voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste) geborgd. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65 procent binnen twee jaar te halen en op termijn de e-wastesector circulair te maken.

27-11-2020

Rotterdamse ondernemers verhuren modulaire koptelefoons waarvan alle onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Hierdoor kunnen de koptelefoons worden gerepareerd als dat nodig is. Dit voorkomt dat deze producten in de afvalbak verdwijnen, dit gebeurt nog veel te vaak bij kleine apparaten. Dit is te lezen in een artikel in de Volkskrant, waar Reint Sekhuis van Weee Nederland aan bijdroeg. Lees het hier.