Nieuws en inzichten

2-4-2020
Gemeentes

Helaas kwam er abrupt een einde aan verschillende E-waste Races toen COVID19 uit brak. Toch wilden de E-waste Race en wij onze partners en vooral de kinderen en docenten van de deelnemende scholen een alternatief bieden. De E-waste Race ontwikkelde daarom de afgelopen weken voor deze leerlingen online lesmateriaal. Op deze manier kunnen alle leerlingen thuis aan de slag met hele leuke en leerzame opdrachten. Vandaag zijn de links naar het online materiaal verstuurd naar ruim 88 klassen in het hele land! 

31-3-2020
Retailers

Weee Nederland zamelt als eerste bedrijf in Nederland (led) lampen in met biobased inzamelboxen. Waar er voorheen vooral plastic inzamelmiddelen werden ingezet, kiezen wij bewust voor het gebruik van natuurlijke grondstoffen in de circulair gefabriceerde boxen. Deze uitvinding is van GreenInclusive, gespecialiseerd in slimme duurzame toepassingen.

30-3-2020
Producenten

Om de terugname en hergebruik van materialen in de circulaire economie te verbeteren, is een nieuwe inzamel aanpak nodig. Producentencollectief Weee Nederland ontwikkelde daarom een innovatief terugnameconcept voor allerlei soorten materialen. Het retourpremiesysteem koppelt een forse retourpremie voor het inleveren van een oud product aan de aankoop van een nieuw product.  Door gebruik te maken van moderne identificatiemiddelen kunnen ingezamelde materialen binnen de keten worden gevolgd tot hun eindbestemming. Op deze wijze wordt een juiste sturing op materiaal hergebruik mogelijk.

17-3-2020
Gemeentes

Op alle milieustraten die Weee Nederland samen met zijn partners bedient, zullen flatscreens en monitoren apart van ander e-waste moeten worden ingezameld. Dit is een nieuwe en logische maatregel van ILT. Daarmee wordt voorkomen dat er tijdens het transport schade aan de apparaten optreedt en er schadelijke stoffen kunnen vrijkomen. Samen met gemeenten en ILT is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een werkbare oplossing.

13-3-2020
Producenten

Het 40 puntenplan van Urgenda is een 54 puntenplan geworden.

5-3-2020

UPDATE: THE GREEN ALLEY AWARD IS UITGESTELD. DE AANMELDINGSFASE START LATER DIT JAAR OPNIEUW. DE FINALE VINDT VOORJAAR 2021 PLAATS.

22-1-2020
Producenten

UPDATE: UIT DE VELE GOEDE INZENDINGEN HEBBEN WE 10 WINNAARS GETROKKEN. ZIJ HEBBEN PERSOONLIJK BERICHT PER MAIL GEKREGEN. GEFELICITEERD!

27-2-2020
Gemeentes

Als je, om wat voor reden dan ook, voor langere tijd niet aan het werk komt is het extra belangrijk om geholpen te worden om weer aan de slag te kunnen. Bij vijf sorteercentra in Nederland werkt Weee Nederland al een aantal jaren op sociale en duurzame wijze hieraan.

18-2-2020

De Wonderfoon verovert Nederland. De telefoon is aangepast voor dementerende ouderen. Er kan niet (meer) mee worden getelefoneerd, maar wel liedjes worden geluisterd van Nederlandse zangers als Wim Sonneveld, Herman van Veen en Vader Abraham. Het is een idee van Leo Willems, die de eerste Wonderfoon zelf maakte voor zijn dementerende schoonmoeder. Herbert van Til, Niek van Weeghel en Peter Fidder runnen nu een stichting. Begin 2019 begonnen zij met een groep vrijwilligers met het ombouwen van oude PTT telefoons naar Wonderfoon.

13-2-2020
Gemeentes

Meer afgedankte apparaten recyclen. De doelen zijn er, maar het daadwerkelijk doen is een hele kunst. Het afgelopen jaar zamelden de teams die meededen aan E-waste Races substantieel bij aan dit doel. Zij zamelden honderden tonnen afgedankte elektronische apparaten in. Hoe: door kinderen en hun omgeving écht te betrekken en hun gedrag te laten veranderen.